לוח הופעות- בוריס מלקובסקי – תהילים – מופע השקה



בוריס מלקובסקי - תהילים - מופע השקה

קרדיט לתמונה: פאיה פרנצבנה

בוריס מלקובסקי - תהילים - מופע השקה

משך: שעה ו-20 דקות

פתיחת דלתות: 19:40
ב-28 בדצמבר 2024 יתקיים בתל אביב, במרכז התרבות "עינב" (שדרות אבן גבירול 71), מופע מיוחד של TEHILIM עם הצגת אלבום המלחין בוריס מלקובסקי.
האלבום כולל ביצועים עבריים של תהילים בליווי עוגב ורביעיית קולות נשית, והוא מציג גישה מוזיקלית ייחודית שמשלבת בין השפעות קלאסיות, ג'אז, רוק ומוזיקה עכשווית.

תהילים נחשבים לאחד מהטקסטים המרכזיים בהיסטוריה האנושית ובמסורת היהודית. במשך מאות שנים נכתבו להם עיבודים מוזיקליים מגוונים, אך מלקובסקי בחר להחזיר את הטקסטים לשפתם המקורית, העברית, ובכך ליצור קשר בין המילים הקדושות למוזיקה מודרנית. המוזיקה שיצר משלבת בין מסורת המוזיקה הקלאסית של תקופת הרנסנס והשפעות של מוזיקת אוונט-ג'אז ורוק. על פי מלקובסקי, המוזיקה שלו נועדה לשדר את האינטונציות המיוחדות של הטקסטים הללו בעזרת האורגן, כלי שאינו נפוץ במוזיקה הליטורגית היהודית, אך התאים במיוחד לביצועים אלה.

המלחין בוריס מלקובסקי, שהיגר לישראל ב-1991, מספר כי האורגן האמונד, אותו רכש בפולין, היה מקור השראה מרכזי בהקלטת האלבום. למרות שלראשונה רצה לנגן עליו מוזיקת פאנק וג'אז, האורגן הזכיר לו את הצלילים של המוזיקה הקלאסית והבארוק, והביא אותו להרהר על מוזיקה יהודית. לאחר שגילם את פסוקי תהילים בעבודתו, המוזיקה החלה להיכתב בעצמה.

במהלך המופע, מלכובסקי ילווה את הזמרות בנגינה על האורגן, וכל אחד מהביצועים יישא עמו את הקסם של המוזיקה בת זמננו בשילוב עם המסורת העתיקה. הזמרות המשתתפות בהפקה הן: רעות רבקה שבא (סופרן קולורטורי), שזמרת אופרה בעלת ניסיון רחב בביצועים אופראיים ומוסיקה בת זמננו; תמרה נשרי (סופרן), הופיעה עם התזמורת הסימפונית של ישראל, התזמורת הקאמרית של ישראל והתזמורת הסימפונית של ירושלים. שחקה תפקידים ב"חליל הקסם", "מדיום" ו"באך עושות כולן".; מריה טלנוב-ארבר (אלט), זמרת עם שורשים מזרחיים, ששימשה בלהקות זמר וייצגה את ישראל בטקסים חשובים; שרון ילין (מצו-סופרן), זמרת ב"אנסמבל זמרי מורן" ומשתתפת בביצועים של רפרטואר רחב, מבארוק ועד מוזיקה עכשווית.

מלקובסקי עצמו ראה את המנונים על טקסטי תהילים כחזרה לתרבות היהודית, להיסטוריה היהודית ולתנ"ך, והרגיש כי הם חלק בלתי נפרד מהקשר העמוק שלו לישראל ולשורשיו. בעת שיצר את האלבום, פרצה מלחמה, והחזרה לשורשים הפכה לצורך דחוף עבור רבים. כפי שאומרת המשנה: "דע מאין באת" – ציווי שזכה למשמעות חדשה בעתות קשות.

המופע הוא הזדמנות ייחודית לחוות את המוזיקה של בוריס מלקובסקי, ולגלות את החיבור העמוק בין מוזיקה יהודית מסורתית ומודרנית, תוך חקירה של זהות תרבותית ויהודית בעידן המודרני.

הפקה: ויקטור לוין/Auris Media
 

מוצרט - תזמורת סימפונית ראשון לציוןקונצרט גלה בינלאומי של גדולי הבסרומנסה בטריו סופרן - הסינפונייטה הישראלית באר שבעמורדי פרבר מארח את תום אורןהסדרה הסימפונית הגדולה בהרצליה, דוניצטי, ליסט, רספיגישלישיית עתרפסנתר וחצוצרה - התזמורת הסימפונית ירושליםAlbare Plays Jobim — התזמורת הסימפונית ירושליםמיצירות בן-חיים וקורנגולד — התזמורת הסימפונית ירושליםרול אובר, בטהובן!  — התזמורת הסימפונית ירושליםפליקס מנדלסון ופרדריק שופןשטראוס וצ'ייקובסקי לאור נרותמקהלת ברתיני חוגגת 70 לרינת - מסע מוזיקלי בזמןפסגת הפחד - יצירות מהצד האפלעוצמת השתיים - סערה ואמונה - בטהובן שופןלנצח בטהובן - פסנתר - הסינפונייטה הישראלית באר שבעהכל נשאר במשפחה - הסינפונייטה הישראלית בחגיגה של מוסיקה קלאסית – ולדימיר ברשביץ’ ותזמורת הפסטיבלים הירושלמיתטריו בן חיים, בניחוח סלבי - קונצרט מסדרת טיקוטיןפנטום האופרה פינת אוויטה: מחווה למחזות הזמר הגדולים  — התזמורת הסימפונית ירושלים